ОМД им пиша на Нетфликс, Твитер, Амазон Прајм, Линкдин и повика за употреба на македонскиот јазик

„Прославувајќи го вчерашниот меѓународен ден на мајчиниот јазик, Обединетата Mакедонска Дијаспора (ОМД) им се обрати на дигиталните и технолошките тимови на некои од најголемите глобални брендови, со прашање дали имаат временска рамка за вклучување на македонскиот јазик на Нетфликс, Твитер, Амазон Прајм и на деловните страници ЛинкдИн“, соопштија од Обединетата македонска дијаспора (ОМД). „Во странство, […]