Почина гитаристот на легендарните „Бис Без“, Станислав Длака

ТАЖНИ ВЕСТИ

Почина гитаристот и вокал на легендарните „Бис Без“, Станислав Длака. Неговото семејство објави дека тој починал ненадејно синоќа на 81-годишна возраст.

https://www.youtube.com/watch?v=WqNWa6VPcr8

Станислав Длака својот работен век го помина во МРТВ, а по професија беше директор на фотографија.

Тој заедно со Ламбе Смилевски (бас гитара), Константин Икономов-Коце, Димитар Чемков-Циме, Димитар Попанков и вокалот Стевче Јаневски-Чивчи во 1966 година ја оформи легендарната група „Биз Без“. Во бендот подоцна се приклучија и други членови.