ПОЗИТИВНО

Утревечер во „Буква“: Промоција на „Кој го уби Едгар Алан По“ – новиот роман на Владо Јаневски

Новиот роман на писателот Владо Јаневски, „Кој го уби Едгар Алан По“, издание на издавачката куќа „Или-или”, ќе биде промовиран утревечер, на 10 јуни во 20 часот. Промоцијата ќе се одржи во кафе-книжарницата „Буква“ во Скопје, за романот ќе зборува Анета Тасова, а извадоци од романот ќе чита Емилија Тодорова. Како што ќе напише рецензентката […]

ЛИТЕРАТУРА

(ФОТО) Промовиран „Кој го уби Едгар Алан По“ на Владо Јаневски, психолошки роман со магична реалистичност

Новиот роман на писателот Владо Јаневски, „Кој го уби Едгар Алан По“ беше промовиран во кафе-книжарницата „Буква“ и веќе може да се најде во книжарницата „Или – Или“ . За романот зборуваше писателката Анета Тасова, а извадоци од романот читаше поетесата Емилија Тодорова. Авторот Јаневски пред публиката го претстави издавачот Ненад Стевовиќ. Се работи за […]

„Ние ја имаме судбината на Јозефа К.“ најдобар расказ на годинашниот конкурс „Живко Чинго“

Oпштина Охрид објави дека е избран најдобриот расказ на годинашниот конкурс за наградата „Живко Чинго“. „Расказот „Ние ја имаме судбината на Јозефа К.“ под шифра: „Обид на македонистот“, е најдобар на годинашниот конкурс „Живко Чинго“. Комисијата во состав: проф. д-р Димитар Пандев, претседател, м-р Перчо Божиновски, член и доц. д-р Мерсиха Исмајлоска, член, го издвои награденото дело со […]

ЗАБАВА

Facebook Pagelike Widget

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ИНФОРМАЦИИ

ТАЖНИ ВЕСТИ