Почина Масимо Савиќ

ТАЖНИ ВЕСТИ

 Во Загреб на 61-годишна возраст почина пејачот Масимо Савиќ. Тажната вест ја потврдија од неговото семејство.

Неговата сопруга Ени и ќерката Мирна се простија од популарниот пејач со емотивна објава на социјалните мрежи.

 „Нашиот татко, сопруг, гордост и љубов Масимо Савиќ нè напушти по кратката, но херојска борба. Иако отиде од овој свет, во нашите души ќе живее вечно, насмеан, топол, силен, полн со љубов и исткаен од уметност“, објавија неговата сопруга и ќерка на неговата официјална страница на Фејсбук.

Масимо е роден на 6 јули 1962 година во Пула, а средното образование го завршил во Загреб, каде ја започнал својата музичка кариера.