Прв лек против ковид наменет за пациенти во најтешка состојба

ФОТО: АГЕНЦИИ Израел започна со тестирање на нивниот лек против ковид „Allocetra“. Дали тој ќе биде успешен во лекувањето на коронавирусот и од различните соеви, треба се потврди во третата фаза на клиничките студии, но досега се покажал како многу успешен. Дури 90 проценти од тешките пациенти се опоравиле по третманот со лекот, според „Biomed […]