Приказна за трговецот кој имал 4 жени

Си бил еднаш еден многу богат трговец, кој имал четири жени. Најмногу ја сакал четвртата жена и постојано ѝ посветувал внимание и ѝ купувал подароци. Тој ја сакал и третата жена, ја покажувал пред пријателите и со неа се шетал низ градот. Сепак, кај него постоел страв дека таа еден ден ќе му побегне и […]