Во населба „Капиштец“ донирана куќичка за бездомни кучиња

Во населба „Капиштец“, Скопје, спроти „Рамстор“ поставена е куќичка за бездомни кучиња, а првиот нејзин жител веќе си се вселил. Куќичката е донација од Ѓорѓе Зариќ од Капиштец и ова е првата негова изработка што им ја донирал на беспомошните мали животни за да имаат каде да се засолнат во текот на ладните зимски ноќи. […]