Зошто на ниту едно знаме во светот ја нема виолетовата боја?

Знамињата на земјите се со разлини бои и најчесто украсени со некои елементи, како ѕвезди, сонца, змејови, лавови… Меѓутоа, ако добро ги погледнете сите знамиња и ги анализирате боите, сигурно ќе сфатите една работа, а тоа е дека на ниту едно од нив ја нема виолетовата боја. Причината за ова потекнува од состојбите во историјата, […]