Најосаменот монах во светот живее во овој храм среде никаде (ВИДЕО)

На врвот на еден мал рид заобиколен со вода од езеро се наоѓа храмот Ритуо, дом на еден осамен монах кој ги поминува деновите медитирајќи. Ритуо, што значи „камен на планина“ на тибетски, често е опишуван како најосамениот храм во Тибет, а има историја подолга од 700 години. Тој исто така важи за скриен „скапоцен […]