Oва е „најгрешниот“ град во светот: пирати, блуд, неморал…

Во источната половина на островот Јамајка, во близина на Кингстон, се наоѓа градот Порт Ројал. Да сте таму денес, можеби нема да забележите нешто посебно. Напуштена тврдина со поглед кон океанот, неколку кафулиња… одлично место за одмор, мирно и тивко. Сепак, историјата на Порт Ројал е многу поинаква – и е скриена, всушност под морето. […]