Македонија 2025 објави повик за обука за развој на бизнис вештини

Македонските претприемачи ќе имаат можност да ги развијат своите аналитички вештини и во целост да го развијат чувството за бизнис на претстојната обука за развој на бизнис вештини во рамки на Лидер проектот, која ја организира организацијата Македонија2025. Како што стои во соопштението од организацијата, десетдневната обука за менаџмент и бизнис администрација, ќе се одржи […]

(ВИДЕО) Како се движеше БДП-то на земјите од поранешна Југославија oд 1990. до денес

Каков бил стандардот на граѓаните од 1990 до 2020 година во Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Македонија и Црна Гора сликовито е претставено во анимација создадена според податоците на „Countryeconomy.com“.