Koj e најбогатиот човек во светот воопшто?!

Кога ќе помислиме на најбогатите луѓе на светот, прво помислуваме на имиња како што се Џеф Безос, Илон Маск, Бил Гејтс, Ворен Бафет, Рокфелер…, меѓутоа малкумина слушнале за Манса Муса Први од Мали. Манса Муса бил африкански крал во 14 век и ја држи титулата за најбогат човек на светот. Со богатство кое прилагодено во […]