Пристигнува новиот „Волшебникот од Оз“

Се подготвува нова адаптација на филмот „Волшебникот од Оз“, во режија на Никол Касел, снимен според истоимениот роман на Лиман Франк Баум од 1900 година. Се работи за фантастичната приказна за девојчето Дороти и нејзиното милениче, кученцето Тото, кои одлетуваат со куќата зафатена од ураган. Од местото Канзас, каде што живеат, Дороти и Тото се однесени […]