Отворање на првата „вакцинирана“ земја

На крајот на следниот месец, Израел ќе дозволи влез на вакцинираните туристички групи, затоа што домашната кампања за вакцинација драстично го намалила бројот на заразени лица, се вели во соопштението што денеска заеднички го објавија израелските министерства за здравство и туризам. Посетителите од странство при влез во земјата ќе мора да покажат негативен ПЦР тест […]