Почина Горан Гаврилов, сопственик на првото македонско приватно национално радио „Канал77“ и Македонски медиа сервис

По кусо боледување денеска почина Горан Гаврилов (54), основач и соственик на Радио Канал 77 и порталот Македонски медиа сервис. Гаврилов беше основач и прв човек на Асоцијацијата на приватни електронски медиуми во Македонија (АПЕММ). Поради неговото познавање на оваа област и професионалност беше вклучен и во подготовката на сите законски регулативи поврзани со медиумското […]