Почина Марко Зврлевски, порaнешен Јавен обвинител на Република Македонија

По кратко боледување, денеска во Скопје, на 60-годишна возраст, почина Марко Зврлевски, поранешен Јавен обвинител на Република Македонија. Зврлевски беше роден на 04.12.1960 година во Дебар. Основно и средно образование заврши во Скопје, а дипломираше на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во  Скопје. Работното искуство го започна во Македонската академија на науките […]