Почина пејачката Марина Пухариќ

Вчера на 66-годишна возраст почина пејачката пејачка на народна, староградска и забавна македонска музика Марина Пухариќ. Пухариќ ќе остане запаметена по нејзините композиции „Мојот разбој“, „Мојот сон “, интерпретациите на традиционалните песни „Зошто ми се срдиш либе“, „Дали го видовте“, „Кажи Анѓо, кажи душо“, како и на забавните нумери „Си одиш ти од мене“ „Есенска елегија“, „Биди насмеан“ и „Помина време“. Познатата интерпретаторка на македонските староградски песни Марина Пухариќ, публиката особено ја знае преку популарната песна „Бело лице љубам јас“ или „Шеќерна“ како што ја нарекуваа.  Таа има […]