Суецкиот канал е oдблокиран, но бродот сè уште останува таму додека не плати милијарда долари

Компанијата Евергрин, чиј брод Евер Гивен го запре сообраќајот преку Суецкиот канал ќе мора да плати огромна штета. Се проценува дека блокадата на Суецкиот канал дневно спречувала минување на товар вреден 9,8 милијарди долари. По неколку обиди и речиси седум дена по блокирањето, бродот беше поместен, но сè уште не го напуштил каналот. Египетските власти […]