Почина дипломатот и писател Трајан Петровски

На 82-годишна возраст вчера почина Трајан Петровски, поранешен амбасадор на СФРЈ и на Македонија во Египет, Турција, С. Арабија, ОАЕ, Узбекистан, Казахстан, Азербејџан и Киргистан. Петровски е првиот нерезидентен амбасадор на Репубилика Македонија деташиран во Анкара во јуни 1992 година. Како што соопшти Дипломатскиот клуб – Скопје, Петровски како исткнат дипломат над три децении со […]