Инспиративна приказна: Научете ја Вашата вредност

Пред да почине, таткото му ја дал најдобрата лекција што ја научил во животот на својот син: „Ова е часовникот што ми го даде дедо ти. Стар е повеќе од 200 години. Пред да ти го подарам, земи го и обиди се да го продадеш. Појди во првата продавница за часовници и кажи дека сакаш […]