Koлку е тешка твојата вреќа?!

Една стара приказна зборува за тројца мажи, кои, секој од нив носел по две вреќи. Но, тие не го чувствувале товарот како да е со иста тежина. Нивните вреќи, едната однапред, а другата позади, им виселе на дрвен стап на рамената. Запрашале еден од нив што носи во неговите вреќи. Тој им одговорил: „Сите мои […]