Сеизмошока опсерваторија при ПМФ: Регистрирани серија земјотреси чии епицентри се наоѓаат во соседна Грција, во околината на Лерин

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, доцна синоќа соопшти дека се регистрирани серија земјотреси чии епицентри се наоѓаат на 130 километри јужно од Скопје во соседна Грција во околината на Лерин. Првиот земјотрес што се случи во 22 часот и 43 минути бил со Рихтерова магнитуда ML5.6, а беше најсилно почувствуван од населението во […]