Фирма плаќа 500 долари за гледање „Нетфликс“ и јадење пица

ЗАБАВА FEATURED 1

Американска компанија бара некој кој ќе ги гледа сериите на „Нетфликс“, а за тоа ќе му плати паричен надомест и плус ќе му доставува пици.

Компанијата претходно организирала натпревари за тестирање хамбургери, сладолед, колачи и пита од тиква.

– Го бараме совршенот кандидат кој, во овие бурни времиња, ќе ни помогне и ќе не информира за најдобрата серија на Нетфликс и најдобрата испорачана пица, стои во нивниот оглас. Победникот ќе добие 500 долари, а ќе мора истовремено да гледа и оценува три серии на Нетфликс и сите пице што ќе му ги достават. Кандидатот исто така ќе добие бесплатна сметка на Нетфликс и буџет за пици и закуски.

Според деталите на натпреварот, идеалниот кандидат ќе може да избере три серии, вклучувајќи ги: „Queen’s Gambit”, „Bridgerton”, „Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer”, „Cobra Kai”…

Кандидатот ќе треба, меѓу другото, да ги рангира заплетот, глумата, но и своето задоволство од епизодите и крајот на серијата. Исто така тој ќе треба да ги оценува и пиците што ќе ги јаде и тоа според повеќе критериуми, од изглед и вкус, до вредност во однос на потрошените пари.

Пријавувањето трае до 12 февруари, а победницикот ќе биде објавен на 17 февруари.