И во Холивуд се слави нашиот Божиќ: Светски ѕвезди кои се православни

Повеќето холивудски ѕвезди го слават Божиќ според Грегоријанскиот календар, на 25 декември. Оние кои не го прават тоа се претежно атеисти, а само неколку од нив го слават православниот Божиќ. Актерката Џенифер Анистон го наследила православното христијанство од нејзиниот татко Џон Анистон, кој е роден како Јанис Анастасакис на Крит. За овој празник актерката дава […]