Зошто се празнува 8 Mарт?

Правата на жените отсекогаш биле интересна тема за дискутирање, особено затоа што ги има на хартија, но во пракса ретко кога се применуваат.Неспорно е дека на овој ден жените го добиваат потребното внимание, подарок, цвеќиња, па дури и слобода дома „ништо да не фатат“, но останатите денови секојдневието сведочи за нешто друго. Всушност овој ден […]