Црна Гора ќе ги лечи туристите болни од Ковид 19 на државен трошок

Болничкото лекување за туристите кои ќе заболат од Ковид 19 за време на нивниот престој во Црна Гора ќе биде бесплатно, ќе има и можност за бесплатен ПЦР тест, а сите хотели ќе издвојат 10 проценти од сместувањето за можни случаи на ковид, објавија црногрските медиуми. Границите на Црна Гора се отворени за граѓаните од […]

(ВИДЕО) Како се движеше БДП-то на земјите од поранешна Југославија oд 1990. до денес

Каков бил стандардот на граѓаните од 1990 до 2020 година во Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Македонија и Црна Гора сликовито е претставено во анимација создадена според податоците на „Countryeconomy.com“.