Народната банка донесе Одлука за привремено ограничување на распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите

„Советот на Народната банка денес одржа редовна седница на којашто донесе Одлука за привремено ограничување на распределбата и исплатата на дивиденда на акционерите на банките. Оваа одлука се однесува и на штедилниците“, соопшти денеска Народната банка. Покрај оваа одлука советот на Народната банка донесел и повеќе мерки за монетарно олабавување и регулаторна флексибилност, како поддршка […]