Mуслиманите од утре почнуваaт со постот во месецот Рамазан

Муслиманите во регионот и светот од утре почнуваат со првиот ден од постот во месецот Рамазан, месецот на милост, простување и солидарност… Месецот Рамазан е деветтиот месец од исламскиот календар, а муслиманските верници целодневно се воздржуваат од конзумирање храна, цигари, алкохол, но и од лоши мисли, идеи и дела. Постот почнува со изгрејсонце (суфур) и […]