Од понеделник започнува да функционира платниот промет во македонска пошта

Халкбанк соопшти дека ја исполниле својата обврска според која до 1 март требаше да го имплементира системот за наплата за Македонска пошта, што значи дека од понеделник започнува функционирањето на платниот промет во АД Пошта на РСМ. Платниот промет во првата недела ќе биде достапен во повеќе избрани подружници на Пошта и тоа: во Скопје 1 и Скопје 2, подружниците […]