(ВИДЕО) Први снимки од Марс

Првото видео од Марс, благодарение на роверот на НАСА, е испратено од Црвената планета. Ова е прв пат да се покаже перспективата на слетувањето на вселенското летало на Марс. Аудио материјалот од Марс трае 10 секунди, а од него се слушаат звукот на роверот и звукот на ветрот на Марс. Роверот Истрајност (Perseverance) пред два […]