(ВИДЕО) Први снимки од Марс

ПАТУВАЊА FEATURED 2

Првото видео од Марс, благодарение на роверот на НАСА, е испратено од Црвената планета.

Ова е прв пат да се покаже перспективата на слетувањето на вселенското летало на Марс.

Аудио материјалот од Марс трае 10 секунди, а од него се слушаат звукот на роверот и звукот на ветрот на Марс.

Роверот Истрајност (Perseverance) пред два дена слета во кратерот Језеро на Марс.