(ВИДЕО) Анкета: На Србија не ѝ требаат арапски броеви

ПАРАВЕСТИ

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ“ ги шокираше граѓаните на Србија откако минатата година „најави“ дека децата во училиште ќе учат и „арапски“ броеви.

Како реагираа граѓаните, па нормално се воодушевија од новините и му порачаа на Вучиќ дека децата секако во училиште учат глупости, па зошто да не и овие „арапски броеви“.

Погледнете ја оваа анкета, направена во соседна Србија, каде што граѓаните го кажуваат своето мислење за фактот дека „во образованите ќе бидат воведени и арапските броеви“ 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9…

Па, можно ли е да е до толку…