И милијардер и добар шеф: Платил патување, хотелско сместување и го изнајмил и „Дизниленд“ за 10.000 свои вработени и нивните семејства

ПОЗИТИВНО FEATURED 1

Сопственикот на мултинационалниот фонд „Citadel LLC“, милијардерот Кен Грифин одлучил да ги награди своите вработени и заедно со нивните семејства им платил патување во Дизниленд на Флорида.

Според Форбс, богатството на Грифин вреди приближно 31,7 милијарди долари, што го прави 40-ти најбогат човек во светот.

Милијардерот од сопствениот џеб платил патување во Дизниленд на дури 10.000 вработени и нивните семејства, со што ја доби титулата најдобриот директор досега.

Портпаролот на „Citadel LLC“, Зија Ахмед откри дека во патувањата што се платени вклучени се авионски карти од Њујорк, Хјустон, Париз, Цирих и други градови, хотелско сместување, влезот во Дизниленд и храната, вклучувајќи сè, од јагнешко до суши и паела.

Грифин го изнајмил просторот на Дизниленд исклучиво за неговите вработени. Во оваа прилика тој им се заблагодарил на вработените за одличната работа и рекол дека им претстои неверојатна иднина, пренесе „Businesstoday“.