Mачка со неообични мустаќи го освои интернетот, ја споредуваат со славниот пејач

ЗАБАВА

Преслатко маче со своите небоообичаени мустаќи го освои интернетот. Таа прво стана сензација на Инстаграм, а потоа и на останите социјални мрежи, а многумина во коментарите ја споредуваат со славниот пејач Фреди Меркјури.

Мачката веднаш ги освоила корисниците на социјалните мрежи благодарение на необичната боја на крзното во пределот под муцката и изгледа како да има мустаќи, слични на оние што ги носи фронтменот на „Квин“ забележале следбениците.

Под фотографиите што ги објавува нејзиниот сопственик секојдневно се редат коментари, а покрај комплиментите дека изгледа уникатно и преслатко, постојано ја споредуваат со легендарниот пејач.