Oд коронавирус почина пејачот и композитор Зафир Хаџиманов

ТАЖНИ ВЕСТИ FEATURED 1

Познатиот актер, пејач и композитор Зафир Хаџиманов почина  како последица на  вирисот Ковид-19.

Хаџиманов е роден на 25 декември 1943 година во Кавадарци и живееше во Белград.

Зад себе остави над 5.000 записи од македонски изворни песни.