Професорката Весна Мојсова – Чепишевска потсети на 10 годишнината од издавањето на „Ветерот носи убаво време“

ЛИТЕРАТУРА FEATURED 1

„Донесе ли ветерот убаво време – 10 години од промоцијата на антологијата на најмладата македонска поезија и проза “Ветерот носи убаво време” приредена од Весна Мојсова-Чепишевска и Иван Антоновски ❤“, објави на својата фан страница на Фејсбук, професорката Весна Мојсова Чепишевска, една од приредувачите на антологијата.

Извор: https://www.facebook.com/vesnamojsovacepisevska/posts/3276271149359299

Во „Ветерот носи убаво време“ застапени се 35 млади македонски автори, родени во периодот меѓу 1980 и 1990 година. Антологијата е објавена од издавачката куќа „Матица македонска“ со финансиска поддршка од Општина Илинден.