Клиничката болница „Жан Митрев“ ги намали цените за лекување од Ковид-19

Клиничката болница „Жан Митрев“ соопшти дека согласно состанокот одржан со министерот за здравство Венко Филипче, а со цел да им излезат во пресрет на што поголем број граѓани во оваа тешка ситуација, од денеска овозможува пакети за лекување од Ковид-19. Досега пациентите плаќаа 12 000 евра, од сега за пациенти кои ќе се лекуваат на полуинтензивна нега, […]

Регистрирани 1.302 нови заболени од Ковид-19, 626 оздравени и 51 починати

Во последните 24 часа од направени 4.438 тестирања регистрирани се 1.302 нови случаи на Ковид-19, како и 626 оздравени пациенти и 51 починати лица, информира Министерството за здравство. Од вкупниот број новорегисртеирани случаи на заболени од Ковид-19 од Скопје се 523, од Битола 119, Куманово 87, Прилеп 55, Охрид 54, Тетово 51, Велес 47, Гостивар […]