Првиот ден на Рамазан Бајрам неработен ден за сите граѓани

ИНФОРМАЦИИ

 Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците , 13 Мај 2021 година (четврток), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика, воедно, на граѓаните од муслиманска вероисповед во Република Северна Македонија, им го честита Рамазан Бајрам