Внимавајте на деталите и обидете се да ја решите оваа загатка

ЗАБАВА FEATURED 1

Во ситуацијата прикажана на фотографијата некој нешто заборавил, или келнерката дека не послужила хамбругер, или гостинот дека го изел.

Келнерката тврди дека гостинот порачал и хамбургер, и сака да го наплати, а гостинот дека дошол пред еден час и пиел само кафе. Тој нема да плати хамбургер што не го порачал, а ниту пак го изел.

Многу лесно може да се открие кој е во право, ако се имаат во предвид сите детали прикажани на фотографијата, односно дека во право е гостинот.

Тој се разбира не е е во право затоа што е само гостин.

На спротивната маса од него седел детектив кој заклучил дека келнерката не е во право. Тој тоа го заклучил според часовникот, прикажан на десната страна од фотографијата и таблата од ресторанот со објава на која пишува дека не служат топли јадења по 15 часот.